φωτογραφία αρχείου

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο βασικός κατηγορούμενος για την άγρια επίθεση σε βάρος Γερμανών τουριστών στο ορεινό Ρεθύμνου – Ελεύθερος ο δεύτερος συλληφθείς.

Στις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές του Ρεθύμνου οδηγήθηκε σήμερα ο 38χρονος άνδρας από τον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, κατηγορούμενος για την άγρια επίθεση και καταδίωξη με το αυτοκίνητο, μιας οικογένειας Γερμανών τουριστών στο ορεινό Ρέθυμνο.

Ο δράστης ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, υποστήριξε ότι δέχθηκε πρώτος επίθεση από έναν εξ αυτών (ο οποίος υποστήριξε ότι είναι μποξέρ) ενώ επικαλείται ιατρική γνωμάτευση για πρόκληση τραυματισμού στη μύτη.

Αμέσως μετά ο δράστης ζήτησε και πήρε προθεσμία για την προσεχή Παρασκευή το μεσημέρι προκειμένου να απολογηθεί στον Ανακριτή.

Από την άλλη πλευρά, ο δεύτερος συλληφθείς, ένας 36χρονος ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, αφέθηκε ελεύθερος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό:

«Εντοπίστηκαν οι δύο ημεδαποί για το περιστατικό επίθεσης σε βάρος τριών τουριστών στο Ρέθυμνο.

Συνελήφθη δυνάμει εντάλματος σύλληψης ένας από αυτούς, ενώ ο έτερος προσήχθη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα για να εξετασθεί στο πλαίσιο διενεργούμενης κύριας Ανάκρισης.

Εντοπίστηκαν μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα (23.08.2022) σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου τα δύο άτομα που εμπλέκονται στο περιστατικό επίθεσης σε βάρος τριών τουριστών, το οποίο έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 19-08-2022 σε περιοχή του Μυλοποτάμου.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί σχετική δικογραφία και για έναν από αυτούς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ρεθύμνου για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης και σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, πρωινές ώρες της 19-08-2022, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, 38χρονος ημεδαπός οδηγώντας ΙΧΦ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του στο οποίο επέβαινε 36χρονος ημεδαπός ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών με ΙΧΕ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω τρεις αλλοδαποί. Στη συνέχεια, οι ημεδαποί συνεπλάκησαν με τους αλλοδαπούς, προκαλώντας σε αυτούς σωματικές βλάβες καθώς και φθορές στο όχημά τους, ενώ επιπλέον κατά τη διάρκεια της συμπλοκής επέδειξαν και μαχαίρι.         

Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις και έρευνες σε οικίες καθώς και άλλους χώρους ανωτέρω ημεδαπών.

Οι ημεδαποί παραδόθηκαν σε περιπολούντες αστυνομικούς σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου και ο ένας συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης, ενώ ο έτερος προσήχθη και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της διενεργούμενης κύριας Ανάκρισης.

Επιπλέον, εντοπίστηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν οι ημεδαποί και μεταφέρθηκε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου για τα περαιτέρω».

Αρχική δημοσίευση