Ακόμα ένα σκάνδαλο απευθείας θέσεων με πρωταγωνιστή «γαλάζιο» βουλευτή εκθέτει την κυβέρνηση, καθώς ο Θέμης Χειμάρας έλαβε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις και φορείς Δημοσίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, η εκτυπωτική εταιρεία του βουλευτή Φθιώτιδας έχει εισπράξει τουλάχιστον 400.000 ευρώ σε προμήθειες από το καλοκαίρι του 2019, όταν ο ίδιος εξελέγη στο ελληνικό κοινοβούλιο με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Χειμάρας αφού επέρριψε την ευθύνη στους συνεργάτες του προσπάθησε να δικαιολογηθεί υποστηρίζοντας ότι «δεν ήξερε» για το ασυμβίβαστο αλλά δεν διέψευσε τις αποκαλύψεις.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολίασε χθες οι «απίθανες δικαιολογίες που επιστρατεύουν οι κυβερνητικοί βουλευτές κάθε φορά που αποκαλύπτονται οι αθέμιτες πρακτικές τους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θύμισε άλλα δύο σκάνδαλο σημειώνοντας ότι το πόσο που έλαβε ο κ. Χειμάρας είναι μικρό «μπροστά στον κ. Μαραβέγια και στον κ. Πάτση, στα 8,5 δισεκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων της κυβέρνησης προς κάθε λογής φίλους της».

Το Κομμουνιστικό κόμμα κατήγγειλε σήμερα τη Ν.Δ. ως το «κόμμα των “ανήξερων”». «Η σαπίλα σε όλο της το μεγαλείο» τόνισε το ΚΚΕ αναφέροντας ότι «ένας ακόμη επιχειρηματίας-βουλευτής της ΝΔ, ένας ακόμη που αξιοποιεί την ιδιότητά του για επιχειρηματικές δοσοληψίες με το δημόσιο, ένας ακόμη που δηλώνει άγνοια και παριστάνει προκλητικά τον ανήξερο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, υπογράμμισε τα εξής: «Ένας ακόμα “άριστος” στις μπίζνες εις βάρος του δημόσιο, “αντικρατιστής”, βουλευτής της ΝΔ. Κύριε Μητσοτάκη τελικά πόσους Πάτσηδες έχει η παράταξη σας που ως συνήθως “δεν ξέρουν” ή αυτοί, ή “δεν ξέρετε” εσείς; Γι’ αυτό σας ονομάζουμε Μητσοτάκης Α.Ε. και γι’ αυτό πρέπει να φύγετε».

 

Αρχική δημοσίευση