Έτοιμος για άρση της ασυλίας τριών ακόμη ευρωβουλευτών φαίνεται πως είναι ο εισαγγελέας του Βελγίου, σύμφωνα με την La Reppublica.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Αντόνιο Παντσέρι έκαναν σημαντικές αποκαλύψεις στις ομολογίες τους. Ο δικαστής Μισέλ Κλεζ όμως, πρέπει τώρα να ανακαλύψει ποιους από τους ευρωβουλευτές και τους αξιωματούχους των Βρυξελλών, δωροδόκησαν προς όφελος των δύο χωρών (Μαρόκο και Κατάρ), οι δύο αυτοί άνδρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, για να συγκεντρώσει στοιχεία, η βελγική αστυνομία πρέπει να έχει πρόσβαση στα έγγραφα: αυτός είναι ο λόγος που εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, την άρση της ασυλίας του Αντρέα Κοτσολίνο, του Ιταλού ευρωβουλευτή για τον οποίο εργαζόταν ο Τζόρτζι, και αναφέρθηκε στα στοιχεία που κατατέθηκαν ως ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της ομάδας. Καθώς επίσης και του Μαρκ Ταραμπέλα και της Μαρί Αρενά, των δύο Βέλγων ευρωβουλευτών κοντά στον Παντσέρι.

Ο Κοτσολίνο ήταν ο πρόεδρος
της αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με
τις χώρες του Μαγκρέμπ και των μικτών
κοινοβουλευτικών επιτροπών ΕΕ-Μαρόκου.
Ήταν επίσης μέλος της επιτροπής ανθρωπίνων
δικαιωμάτων, η οποία εξέδωσε τα πιο
προβληματικά ψηφίσματα για το Κατάρ:
ως εκ τούτου κάλυπτε έναν κρίσιμο ρόλο
για τους δύο βασικούς «χρηματοδότες»
της ομάδας.

Τι είπαν για τον Κοτσολίνο Παντσέρι, Καϊλή και Τζόρτζι

Για τον Κοτσολίνο – ο οποίος αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται υπό έρευνα – μίλησαν από τη φυλακή τόσο ο Τζόρτζι, όσο και ο Παντσέρι και η Εύα Καϊλή.
Ο Τζόρτζι, συγκεκριμένα, σύμφωνα με την La Repubblica, είπε ότι «υπέθετε» πως ο Παντσέρι μπορεί να είχε δώσει κάποια χρήματα στον Κοτσολίνο. Η Καϊλή είπε, σχετικά με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, ότι ο σύντροφός της, «ενδεχομένως να κρατούσε κάτι για το αφεντικό του, Αντρέα Κοτσολίνο».

Άλλοι
στενοί ευρωβουλευτές που αναφέρονται
στα έγγραφα, είναι ο επικεφαλής της
ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος Μπράντο
Μπενιφέι και η Αλεσάντρα Μορέτι, και οι
δύο Ιταλοί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος ο Παντσέρι, προσπάθησε να «δώσει» τον Κοτσολίνο: «Δεν έχω αποδείξεις, αλλά θα πρέπει να ελέγξετε τον πρόεδρο της αντιπροσωπείας του Μάγκρεμπ, Κοτσολίνο. Είναι ο βουλευτής του οποίος είναι βοηθός ο Τζόρτζι. Μεταξύ άλλων, είναι υπεύθυνος να ζητά επείγοντα ψηφίσματα, αλλά αυτό δεν συνέβη σε εμάς, οπότε δεν ξέρω καλά, αλλά ξέρω ότι συνέβη».

Αθώοι δηλώνουν οι τρεις ευρωβουλευτές

Ο Κοτσολίνο είχε ως βοηθό του τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, ενώ οι άλλοι δύο ήταν αρκετά κοντά στον Παντσέρι. Τα ονόματα και των τριών έχουν ακουστεί εδώ και καιρό για εμπλοκή στο Qatargate, αλλά οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν είχαν καμία σχέση.

Ο Μπράντο Μπενιφέι, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας των Ευρωβουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος σε σημείωμα προς τον Τύπο, το οποίο δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Dire, αρνείται τις κατηγορίες. Ο Κοτσολίνο από τη μεριά του δηλώνει αθώος και έτοιμος να συνεργαστεί με τις Αρχές, προαναγγέλλει αγωγές, ενώ επισημαίνει ότι δεν βρίσκεται υπό έρευνα.

Όσον αφορά στους Βέλγους ευρωβουλευτές που βρίσκονταν «κοντά» στον Παντσέρι, Μαρί Αρενά και Μαρκ Ταραμπέλα, φαίνεται πως επίσης είναι στο «κάδρο» των ερευνών. Υπενθυμίζεται ότι είχε γίνει έφοδος στο σπίτι του Ταραμπέλα από τις βελγικές αρχές, παρουσία της Μετσόλα, ενώ ένας βοηθός της Αρενά βρίσκεται υπό έρευνα και το γραφείο του είχε σφραγιστεί. Και οι δύο δηλώνουν αθώοι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

Αρχική δημοσίευση