Σίσσυ Χρηστίδου: Έξαλλη με τις δηλώσεις του Περικλή Κονδυλάτου για το metoo

Στην κάμερα της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι» και τον Ιορδάνη Παπακυριακού μίλησε ο Περικλής Κονδυλάτος, ο οποίος αναφέρθηκε στον θεσμό της Βασιλείας, στο κίνημα metoo, στο body shaming, αλλά και το διαδικτυακό και όχι μόνο bullying.

«Δεν νομίζω ότι το να βγαίνουν διαρκώς όλοι και να κατηγορούν, ειδικά στον κόσμο του θεάματος, ότι έχουν βιαστεί… Ότι θα αλλάξει τίποτα. Μήπως χρειαζόμαστε περισσότερη παιδεία; Έχει γίνει τρομακτικό το σκηνικό. Δεν μπορείς να πεις ότι μια κοπέλα έχει παραπάνω κιλά. Body shaming. Δεν μπορείς να σφυρίξεις σε μια κοπέλα στο δρόμο. Metoo. Θα χαθεί το φλερτ; Μου φαίνεται ότι έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο.

Βεβαίως και πρέπει επί τόπου να καταγγέλλονται οι βιασμοί και οι κακοποιητικές συμπεριφορές. Πρέπει να υπάρξει ένα πλαίσιο νόμου που να προστατεύει τους ανθρώπους και να αισθάνονται ασφαλείς ώστε να το καταγγείλουν. Διαφωνώ όμως να τα αφήνουμε τα πράγματα να περνάνε και να βγαίνουμε όλοι μαζί μετά από χρόνια.

Αν πω ότι ένας άνθρωπος είναι εύσωμος, είναι body shaming. Δηλαδή τι να πω; Ότι είναι αδύνατος; To bullying που τρώμε όλοι στα social δε σας πειράζει; Διαφωνώ με αυτό που έκανε ο Τάσος Ξιαρχό, αλλά τι να κάνω; Να βγω και να πω ότι είναι αλήτης; Θα τον κάνω καλύτερο; Δε θα τον κάνω να αυτοκτονήσει αυτόν τον άνθρωπο», είπε, μεταξύ άλλων, ο Περικλής Κονδυλάτος, που πρόσθεσε επίσης πως είναι υπέρ της Βασιλείας.

Μετά την προβολή των δηλώσεων αυτών, η Σίσσυ Χρηστίδου πήρε τον λόγο και ξέσπασε κατά του σχεδιαστή κοσμημάτων.

«Αχ γιατί μου τα κάνετε αυτά; Και στους αδύνατους μπορεί να γίνει body shaming. Οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα δε σε αφορά.

Για μένα ο μεγαλύτερος εστιασμός για όλα αυτά που ακούσαμε, είναι ότι είπε ότι δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι αν βγει ο καθένας και καταγγέλλει. Όχι, θα αλλάξει κάτι. Έχει αλλάξει ήδη και θα αλλάξει πολύ περισσότερο. Το πότε θα μιλήσει το θύμα είναι δικαίωμά του. Σε κανενός την κρίση δεν υπόκειται να εκφράσει την αποψούλα του, γιατί το θυμήθηκε τώρα ή τι έχει συμβεί.

Το ότι δεν θα αλλάξει κάτι αν βγαίνουν και λένε ότι έχουν βιαστεί, σαν πρόταση, ζητώ συγγνώμη γιατί δεν εκφράζομαι με αυτόν τον τρόπο σε ανθρώπους που φιλοξενούμε στην εκπομπή και προσπαθώ να φερθώ με όλο το σεβασμό σε αυτούς που μας παραχωρούν συνεντεύξεις. Με θυμώνει όμως πάρα πολύ αυτή η αντίληψη, όχι μόνο η διατύπωση, γιατί υπάρχει αυτό, δεν είναι μόνο ο Περικλής. Εκπροσωπεί μια μερίδα ανθρώπων που πιστεύει ότι “τι έρχεστε και μας τα ανακατώνετε τώρα; Τι θα αλλάξει;”.

Προφανώς και δεν θα αλλάξει η πράξη που έχει συμβεί, αλλά αυτοί οι άνθρωποι που το κάνουν “θυσιάζονται” για τα επόμενα κορίτσια και αγόρια, για τα επόμενα θύματα που ίσως βρεθούν σε αυτή τη θέση. Και αν αυτό δεν υπογραμμιστεί τώρα και θαφτεί, πώς θα αλλάξει; Τι έχει να μας προτείνει ο Περικλής; Ας μας κάνει τη δική του πρόταση. Γιατί αλλιώς πρέπει αν το αποδεχτούμε. Τι ερχόμαστε να συγκρίνουμε; Το φλερτ με τον βιασμό; Πώς; Είπε και “τι θα γίνει αν βγουν να το πουν”. Δεν ήταν γενικόλογο. Ήταν πολύ συγκεκριμένο. Όλο αυτό γίνεται για να αλλάξει κάτι. Πως δε θα αλλάξει κάτι; Θα περιμένουμε να γίνει κάποια ανασκεύαση», είπε, μεταξύ άλλων, η Σίσσυ Χρηστίδου.

 Αρχική δημοσίευση