Μία σημαντική νίκη πέτυχε ο αναρχικός απεργός πείνας και δίψας Θάνος Χατζηαγγέλου σήμερα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστικές αρχές εξέδωσαν παραπεμπτικό για τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ ο ίδιος αναμένει την οριστικοποίηση της υλοποίησης του αιτήματός του για πλήρη μεταγωγή στο συγκεκριμένο κέντρο κράτησης, όπως ορίζει άλλωστε ο νόμος.

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο alerta.gr, ο Θάνος Χατζηαγγέλου, η υγεία του οποίου βρισκόταν σε οριακή κατάσταση τις τελευταίες μέρες, σταματά την απεργία δίψας μετά την έκδοση του παραπεμτικού, αλλά συνεχίζει την απεργία πείνας μέχρι και την οριστική υλοποίηση του αιτήματός του για μεταγωγή στον Κορυδαλλό μέχρι τη δίκη του, αφού είναι προφυλακισθείς και όχι καταδικασμένος, και άρα αυτό προβλέπει ο νόμος.

Βέβαια, ακόμη υπάρχουν ανησυχίες ότι μετά τη νοσηλεία του μπορεί να μεταφερθεί σε άλλη φυλακή. Σημειώνεται ότι δεν έχει αποφασισθεί επίσημα η μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς δεν έχει συνεδριάσει ακόμα η ΚΕΜ.

Ο ίδιος θα συνεχίσει τον αγώνα του, μετά την υποχώρηση αυτή της κυβέρνησης, μέχρι την τελική νίκη, όπως ορίζει ο σεβασμός των δικαιωμάτων του.

Σημειώνεται ότι ο αναρχικός Θάνος Χατζηαγγέλου ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας, 18 μέρες πριν, στις 19 Δεκεμβρίου 2022, με πλήθος αλληλέγγυων πολιτών, φορέων, κομμάτων και οργανώσεων να στηρίζουν δημόσια τον αγώνα του.


► Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση πάρθηκε από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνου Παπαθανασίου, γιατί βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο η ζωή του Θ. Χατζηαγγέλου.

Αρχική δημοσίευση