Συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι της COSCO απαιτώντας άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη, για μέτρα προστασίας της ζωής και της ασφάλειάς τους, μετά και το σοβαρό εργατικό «ατύχημα» που σημειώθηκε σε πλοίο στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, όπου ένας ακόμη εργάτης σακατεύτηκε, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών πάνω σε πλοίο, έσπασαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα του πλοίου με αποτέλεσμα ο λιμενεργάτης έπεσε στο κενό από ύψος 12 μέτρων.

Οι εργαζόμενοι της COSCO έφτασαν στο υπουργείο με μηχανοκίνητη πορεία που ξεκίνησε από τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, στο πλαίσιο στάσης εργασίας που πραγματοποιούν διαμαρτυρόμενοι για το νέο σοβαρό εργατικό «ατύχημα».

«Με πολλαπλά κατάγματα στη μέση, τα πόδια και το κεφάλι, νοσηλεύεται αυτή την ώρα ένας ακόμα συνάδελφος μας μετά την πτώση του από ύψος 12 μέτρων αφού υποχώρησαν τα σαπισμένα προστατευτικά κιγκλιδώματα του πλοίου», αναφέρει το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, για το σοβαρό εργατικό «ατύχημα» σε πλοίο στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων. 

Αρχική δημοσίευση