Χωρίς αποτέλεσμα έληξαν οι διαπραγματεύσεις των ΥΠ ΕΞ Ουκρανίας και Ρωσίας στην .

Οι δύο ΥΠΕΞ δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν ούτε στο άνοιγμα ανθρωπιστικού διαδρόμου στη Μαριούπολη με τον Ντμίτρο Κούλεμπα να πετά βολές κατά του Σεργκέι Λαβρόφ, λέγοντας ότι οι αποφάσεις φαίνεται ότι λαμβάνονται από άλλους.

Οι δηλώσεις του Ουκρανού ΥΠΕΞ:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν ήταν εύκολο αλλά κατάφερε να διευκολύνει τις διμερείς eπαφές από την πρώτη ημέρα της σύρραξης.

Αυτή η συζήτηση ήταν και εύκολη και δύσκολη μαζί.

Εύκολη γιατί ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε τις παραδοσιακές του ρητορίες για την Ουκρανία.

Και δύσκολη γιατί έκανα ότι ήταν δυνατό για να βρω μια λύση για αυτή την ανθρωπιστική τραγωδία. Η πιο απελπιστική κατάσταση γίνεται στη Μαριούπολη. Η πόλη βομβαρδίζεται από αέρως. Βάλλεται από το πυροβολικό και ήρθα εδώ με έναν σκοπό ανθρωπιστικό. Για να μπορέσουμε να αποφασίσουμε για έναν ανθρωπιστικό διάδρομο μέσα και έξω από τη Μαριούπολη. Για τους πολίτες που θέλουν να φύγουν από αυτή την περιοχή όπου βασιλεύει ο φόβος. Και έναν διάδρομο για να πάει ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο Λαβρόφ δεν ήταν έτοιμος να απαντήσει σε αυτό το θέμα, αλλά θα επικοινωνήσει με τη .

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν κάναμε πρόοδο σε αυτό το θέμα, πρεπει να ληφθούν αποφάσεις από άλλους στη για να βρούμε μια λύση στην ανθρωπιστική κρίση.

Εγώ θα είμαι έτοιμος για νέα συνάντηση σε αυτό εδώ το φόρουμ για να βρούμε λύσεις.

Οταν συναντώνται οι ΥΠΕΞ μπορούν να βρουν λύσεις ειρήνης και εγώ θα συνεχίσω αυτή τη δέσμευση γιατί σκοπός είναι να λήξει ο πόλεμος και να απελευθερώσουμε τις περιοχές μας από τη ρωσική κατοχή.

Οι δηλώσεις Λαβρόφ:

Από την πλευρά του ο Ρώσος ΥΠ ΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν κάποια θέματα «και διαπιστώσαμε ότι τακτικά η άλλη πλευρά υποβάλλει τα ίδια αιτήματα. Ξέρουμε ότι γίνονται συζητήσεις στη Λευκορωσία γι’ αυτά τα θέματα. Και επιβεβαιώσαμε με τη συνάντησή μας σήμερα ότι δεν έχουν εναλλακτικές. Ξαναείπαμε ότι δυστυχώς, επανειλημμένα, οι εθνικιστές έχουν χρησιμοποιήσει τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες. Ξέρουμε την τακτική τους και την προπαγάνδα στα δυτικά ΜΜΕ, αλλά επιβεβαιώνω ότι η ρωσική πλευρά έχει προτείνει να ανοίγουν όσο χρειάζονται διάδρομοι διαφυγής, πράγμα που εξαρτάται από αυτούς που ελέγχουν αυτές τις περιοχές και λαμβάνοντας υπόψη βέβαια και τις συντομότερες και αποτελεσματικότερες οδούς διαφυγής. Η ρωσική πλευρά στις διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία έχει προτείνει πολύ συγκεκριμένα πράγματα και η ουκρανική πλευρά πήρε τις προτάσεις μας στο Κίεβο και είπε ότι θα απαντήσει εγγράφως, ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των δύο χωρών και να είμαστε αποτελεσματικοί στον ανθρωπιστικό τομέα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Λαβρόφ είπε ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» είναι σε εξέλιξη στην Ουκρανία. Οι φίλοι μας στην ΕΕ αντέδρασαν άσχημα και πολύ επικίνδυνα με την προσφορά όπλων και χιλιάδων φορητών ρουκετών στην Ουκρανία. Τα αντιαεροπορικά αυτά συστήματα απειλούν και την πολιτική αεροπορία, υποστήριξε ο Ρώσος υπ ΕΞ. Και τόνισε ότι «θέλουμε να σταματήσει αυτή η πολιτική των απειλών κατά της Ρωσίας. Πρόκειται για μια επικίνδυνη κατάσταση και για την Ουκρανία και για την Ευρώπη. Δεν έχουμε κανένα σκοπό να επιτεθούμε σε κανέναν και σε καμία χώρα. Χρειάστηκε να επέμβουμε στην Ουκρανία λόγω της απειλής για μας. Επανειλημμένα και στο Ντονέτσκ και στο Λουχάνσκ υπήρξε προγραμματισμένη επίθεση εναντίον των ρωσόφωνων. Το Πεντάγωνο χρησιμοποιεί χρήματα Αμερικανών φορολογουμένων για να στήσει βιολογικά εργαστήρια απαγορευμένα. Η Ουάσιγκτον το αρνήθηκε, βέβαια, η ΕΕ είπε ότι δεν έχει κανένα τέτοιο στοιχείο, αλλά αυτά που λένε δεν μας εκπλήσσουν. Όλες αυτές οι δραστηριότητες, όμως, έγιναν μυστικά. Βάσει διεθνών συμφωνιών κάθε χώρα είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει για τέτοιες δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την και τον Κόσμο, στο 

Αρχική δημοσίευση