Η εισήγηση της επιτροπής

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, με τα μέλη της να εισηγούνται μεταξύ άλλων την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το newsit.gr, η επιτροπή εισηγείται την κατάργηση της χρήσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης για πρόσβαση σε όλους τους χώρους, κλειστούς και ανοιχτούς, από την 1η Μαΐου.

Στο ίδιο πλαίσιο, φέρεται να καταργείται και η χρήση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για την είσοδο Ελλήνων και ξένων πολιτών στη χώρα. 

Ωστόσο, η επιτροπή εισηγείται να παραμείνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους. Άλλωστε, όπως εξήγησε νωρίτερα σήμερα μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η μάσκα ίσως παραμείνει υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους. 

«Δεν το ξέρουμε (πότε θα καταργηθεί η μάσκα). Μπορεί ενδεχομένως και να μην καταργηθεί η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους, γιατί η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρο. Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι για τον Μάιο τουλάχιστον θα υπάρχει μάσκα και από εκεί και πέρα βάσει της υγειονομικής εικόνας της χώρας θα αποφασιστεί τι θα γίνει από τον Ιούνιο», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Αρχική δημοσίευση