Το όπως είναι γνωστό είναι η μεγαλύτερη παιχνιδοκονσόλα της πρόσφατης ιστορίας, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει σημαντικά… μικρότερη, όπως απέδειξε πρόσφατα ο Matt Perks, γνωστός για το κανάλι του στο YouTube, DIY Perks.

Ο Matt Perks επένδυσε αρκετό χρόνο και προσπάθεια για να δημιουργήσει ένα που μπορεί κάποιος να αποκαλέσει «Slim», καθώς το πάχος του, από σχεδόν 10 εκατοστά μειώθηκε στα 1,9 περίπου εκατοστά! Το αποτέλεσμα είναι μία εξαιρετικά λεπτή, χάλκινη κονσόλα, που περιέχει όλα τα βασικά εξαρτήματα του PS5, αλλά και ένα σχετικά ογκώδες τροφοδοτικό και ένα σύστημα ψύξης που μπορούν να «κρυφτούν».

Τα στοιχεία που έχουν τον μεγαλύτερο όγκο στην κονσόλα της είναι το σύστημα ψύξης και το τροφοδοτικό. Αυτά τα στοιχεία μετακόμισαν σε μία μεγάλη εξωτερική μονάδα με αποτέλεσμα το PlayStation 5 πλέον να δείχνει αρκετά πιο ελκυστικό για να τοποθετηθεί κοντά στη βάση της τηλεόρασης.

Το σύστημα ψύξης της αντικαταστάθηκε από ένα custom σύστημα υδρόψυξης, το οποίο πέρα από τη ψύξη του επεξεργαστή, ανέλαβε να ψύξει και την αποθηκευτική μονάδα ή άλλα κυκλώματα που είναι συνδεδεμένα στο mainboard. Όσον αφορά το τροφοδοτικό, ο Matt Perks ακολούθησε την φιλοσοφία της ίδιας της με το PS2 δημιουργώντας ένα εξωτερικό τροφοδοτικό.

Αν και έτυχαν αναποδιές, εντούτοις ο YouTuber κατάφερε να δημιουργήσει μία λεπτή παιχνιδοκονσόλα που λειτουργούσε σε αρκετά χαμηλότερες θερμοκρασίες από την κανονική, ειδικά όσον αφορά τη RAM και το VRM, ωστόσο δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι με ένα καλύτερο σύστημα υδρόψυξης οι θερμοκρασίες θα ήταν ακόμα πιο χαμηλές. Το 30λεπτό βίντεο παρακάτω, δείχνει όλη την διαδικασία της «μετατροπής», που έχει αρκετό ενδιαφέρον.

 

Αρχική δημοσίευση