«Θα αρχίσουμε τη δύσκολη διαδικασία μείωσης του παγκόσμιου εργατικού μας δυναμικού την Παρασκευή», αναφέρει εσωτερικό e-mail της νέας διεύθυνσης της εταιρείας Inc προς τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το e-mail επιβεβαιώνει τις φήμες που κυκλοφορούσαν αφότου αγόρασε τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ο Ίλον Μασκ, ο ιδρυτής των εταιρειών Tesla και SpaceX, πριν από μια εβδομάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μήνυμα αναφέρει ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν ενημερωθεί ως σήμερα το πρωί (ώρα Καλιφόρνιας), όταν θα ανοίξουν τα γραφεία της εταιρείας, χωρίς να διευκρινίζει πόσοι από αυτούς θα απολυθούν. Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, αναμένεται να απολυθεί το 50% των περίπου 7.500 εργαζομένων της εταιρείας.

Bloomberg: Έρχονται 3.700

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο , σχεδιάζει να απολύσει περίπου 3.700 υπαλλήλους του , σε μία προσπάθεια να μειώσει το κόστος της εταιρείας, μετά την εξαγορά της.

Παράλληλα, ο σκοπεύει επίσης να αλλάξει την υφιστάμενη πολιτική της εταιρείας σχετικά με την τηλεργασία, ζητώντας από τους εναπομείναντες υπαλλήλους να παρουσιαστούν στα γραφεία -αν και θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες εξαιρέσεις, τόνισαν οι ίδιες πηγές.

Έχασε ένα εκατομμύριο χρήστες το Twitter

Μια εταιρεία δεδομένων διαπίστωσε ότι το Twitter φαίνεται να έχει χάσει πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες από τότε που ο Έλον Μασκ αγόρασε την εταιρεία τεχνολογίας για 44 δισ. δολάρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εταιρεία λέει ότι ορισμένοι λογαριασμοί έχουν τεθεί σε αναστολή από την εταιρεία και άλλοι μπορεί να έχουν απενεργοποιηθεί λόγω διαμαρτυρίας.

Η εταιρεία Bot Sentinel παρακολουθεί τη συμπεριφορά του Twitter, αναλύοντας πάνω από 3,1 εκατομμύρια λογαριασμούς και την καθημερινή τους δραστηριότητα. Η Bot Sentinel πιστεύει ότι περίπου 877.000 λογαριασμοί απενεργοποιήθηκαν και άλλοι 497.000 τέθηκαν σε αναστολή μεταξύ 27 Οκτωβρίου και 1ης Νοεμβρίου, αριθμός υπερδιπλάσιος από τον συνηθισμένο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

Αρχική δημοσίευση