Πρωτοχρονιά στην πλατεία Ντουόμο – φωτ. αρχείου

© Nadmikusova Dreamstime.com

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, δράστες των επιθέσεων είναι περίπου 30 άνδρες -ξένοι και Ιταλοί- που αναζητούνται από την αστυνομία

Οι εισαγγελικές αρχές του Μιλάνου διεξάγουν έρευνα για να εντοπίσουν περίπου τριάντα νέους, ξένους και Ιταλούς, έπειτα από τις καταγγελίες ότι τουλάχιστον πέντε έπεσαν θύματα σεξουαλικών παρενοχλήσεων στην κεντρική πλατεία του Μιλάνου, Ντουόμο, και στην γύρω περιοχή τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο φαίνονται ξεκάθαρα δυο Γερμανίδες τουρίστριες να σπρώχνονται από μια ομάδα νέων πάνω στα κιγκλιδώματα της πλατείας Ντουόμο και να μην μπορούν να αντιδράσουν. «Νιώθαμε τα χέρια τους πάνω στο σώμα μας», δήλωσαν.

Οι δυο Γερμανίδες υπογράμμισαν ότι η αστυνομία, που ήταν παρούσα στην πλατεία, δεν κινητοποιήθηκε αμέσως για να τις βοηθήσει, αλλά μόνον αφού είχαν περάσει αρκετά λεπτά. Ακόμη τρεις κοπέλες, Ιταλίδες, έχουν απευθυνθεί στις αστυνομικές αρχές για να καταγγείλουν αντίστοιχα περιστατικά. 

Η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών, Λουτσιάνα Λαρτζέζε, τόνισε ότι αυτά είναι «σοβαρότατα συμβάντα και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να συλληφθούν οι υπεύθυνοι».

Οι εισαγγελείς του Μιλάνου, με τη βοήθεια βίντεο από κινητά και από κάμερες ασφαλείας, προσπαθούν τώρα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους υπεύθυνους των παρενοχλήσεων.

Αρχική δημοσίευση