Μια αμύθητη , που είναι δύσκολο να υπολογιστεί η αξία της, άφησε πίσω του ο δημοσιογράφος και εκδότης με τη διαμάχη για το μοίρασμα μεταξύ των κληρονόμων όχι μόνο να συνεχίζεται αλλά και να οξύνεται.

Η υπόθεση έχει πάρει οικογενειακές διαστάσεις, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι η οικογένεια έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, που πλέον ανταλλάσσουν εξώδικα.

Διαβάστε Επίσης

Τράγκας:

Από τη μια, η σύζυγός του, Μαρία Καρρά, και ο πρώτος γιος του, Γιάννης Τράγκας, και από την άλλη ο δεύτερος γιος του, Φρέντυ Τράγκας. Εκτός από την κληρονομητέα , οι δύο πλευρές ερίζουν και για το εφαρμοστέο Δίκαιο με βάση το οποίο θα γίνει το μοίρασμα, δεδομένου ότι πολλά από τα περιουσιακά στοιχεία βρίσκονται στο εξωτερικό.

Στο τραπέζι, σύμφωνα με δημοσίευμα του parapolitika.gr , έπεσε πρόταση από την πλευρά των δύο κληρονόμων να υπάρξει μια ειδική γνωμοδότηση, στην οποία θα συμφωνήσουν όλες οι πλευρές, προκειμένου να συμφωνηθεί ποιο είναι το εφαρμοστέο Δίκαιο. Και αυτό διότι υπάρχει ο κίνδυνος, εφόσον οι δύο πλευρές καταλήξουν στα δικαστήρια, να προκύψει εμπλοκή όχι ενός, αλλά τριών ή και περισσότερων εφαρμοστέων Δικαίων.

Το Κληρονομικό Δίκαιο και η Ιθαγένεια

Στην , το Κληρονομικό Δίκαιο διέπεται από την ιθαγένεια. Άρα, με δεδομένο ότι ο Γιώργος Τράγκας είχε την ελληνική ιθαγένεια, μία εκ των δύο πλευρών θα μπορούσε να προσφύγει στα ελληνικά δικαστήρια. Σε αυτή την περίπτωση, το δικαστήριο θα ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης και θα ζητούσε γνωμοδότηση του Ινστιτούτου Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου για το ποιο Δίκαιο πρέπει να εφαρμοστεί.

Διαβάστε Επίσης

Τράγκας:

Με δεδομένο ότι ο γνωστός δημοσιογράφος ήταν φορολογικός κάτοικος εξωτερικού, θα υπήρχε σύγκρουση νόμων, καθώς η διαδικασία θα πάγωνε στα ξένα δικαστήρια και ειδικότερα στο Δίκαιο του Μονακό, όπου ο εκλιπών διατηρούσε περιουσία και εταιρείες.

Το ενδεχόμενο της δικαστικής διαμάχης

Σε μια τέτοια περίπτωση, δικαστικής δηλαδή προσφυγής, τα πράγματα θα περιπλέκονταν ακόμα περισσότερο, καθώς στο παιχνίδι θα έμπαιναν και τα δικαστήρια των ΗΠΑ, όπου υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη πολυπλοκότητα. Και αυτό διότι το εφαρμοστέο Δίκαιο διαφέρει από πολιτεία σε πολιτεία. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι εμφανίζονται ακίνητα σε Νέα Υόρκη, Μαϊάμι και Λας Βέγκας, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η διαδικασία θα μπορούσε να κρατήσει ακόμα περισσότερο.

τραγκας

Ποια είναι τα ακίνητα που ανήκαν στον Γιώργο Τράγκα

Ο δημοσιογράφος φαίνεται να είχε μεγάλη ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Στην Αθήνα φαίνεται να διαθέτει την προσωπική του κατοικία στην Εκάλη, στην οποία διαμένει η τελευταία του σύζυγος Μαρία Καρρά και ανήκε παλαιότερα στην οικογένεια Χρυσαφίδη– που δολοφονήθηκε άγρια από τον Φιλιππινέζο μπάτλερ- ένα ακόμα διαμέρισμα στην Ακρόπολη- που είναι εδώ και χρόνια κλειστό- καθώς και βίλες στη Μύκονο και πιθανώς και στην Κέρκυρα.

Στο εξωτερικό το πιο διάσημο ακίνητο που βρίσκεται στην κατοχή των εταιρειών του Γιώργου Τράγκα, είναι μια πολυτελής βίλα στη Νίκαια, όπου συχνά περνούσε εκεί τα Σαββατοκύριακα. Αυτό ειδικά το ακίνητο είναι το μόνο που φαίνεται στην εταιρεία το όνομα του Γιώργου Τράγκα, αφού η εταιρεία έχει όνομα Tragkas Georgios Sole Trader Company.

Η βίλα έχει έκταση άνω των 500 τμ και διαθέτει και πισίνα.

Ο εκδότης Γιώργος Τράγκας φαίνεται όμως να διαθέτει ακίνητο και στο Παρίσι καθώς και στο Μονακό, αν και η έρευνα των αρχών για το αντικείμενο των εταιρειών που είχε ιδρύσει ο εκλιπών, είναι ακόμα στην αρχή. Φαίνεται ακόμα να διαθέτει διαμέρισμα στο Μαϊάμι και διαμέρισμα στο συγκρότημα κατοικιών Veer Tower στο κέντρο του Λας Βέγκας.

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών έχουν μπει ακόμα και διάφορες μυστηριώδεις εταιρείες που είχε ιδρύσει ο εκδότης, όπως μια εταιρεία με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία αλλά και άλλες με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Αρχική δημοσίευση