Όσοι πρόλαβαν και γέμισαν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους, την προηγούμενη εβδομάδα με το 1,997 ευρώ το λίτρο θα νιώθουν κάπως τυχεροί, αφού οι τιμές σχεδόν σε όλα τα πρατήρια έχουν ξεπεράσει ξανά τα 2,00 ευρώ.

Ο νέος γύρος αυξήσεων στα πρατήρια καυσίμων είναι γεγονός, μετά από την μικρή «ανάσα» που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες μέρες ενώ οι αρμόδιοι, εκτιμούν ότι από τον επόμενο μήνα ίσως τα πράγματα χειροτερέψουν από άποψη πληθωρισμού.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο πρόεδρος ΚΕΠΕ και καθηγητής Οικονομικών Παναγιώτης Λιαργκόβας, ανέφερε ότι από τον Μάιο και μετά θα αρχίσουμε να βλέπουμε αποκλιμάκωση στις τιμές σε βενζίνη και πετρέλαιο.

 «Από τον Μάιο και μετά θα αρχίσουμε να βλέπουμε αποκλιμάκωση στις τιμές, εφόσον λήξει ο πόλεμος».

Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στα πρατήρια υγρών καυσίμων σήμερα Δευτέρα 28 Μαρτίου είναι στα 2,032 ευρώ/λίτρο στην Τρίπολη

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων οι τιμές για την αμόλυβδη ξεκινούν από 2,024 ευρώ στην οδό Ναυπλίου και φτάνουν έως και τα 2,152 ευρώ το λίτρο.

Όσον αφορά το πετρέλαιο κίνησης οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ του 1,680 και του 2,167 ευρώ / λίτρο.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων σήμερα το πετρέλαιο κίνησης βρίσκεται στα 1,889 ευρώ / λίτρο, στα 1,909 ευρώ / λίτρο στην Τρίπολη.

Οι τιμές φαίνεται να προκαλούν πρόβλημα στους καταναλωτές αλλά και στους πρατηριούχους, οι οποίοι δεν προλαβαίνουν να απορροφήσουν το ράλι των τιμών.Αρχική δημοσίευση